Kracht van Utrecht organiseert 22 april Initiatievencafé over ruimtegebruik en verkeer

logo initiatievencafe_v2_300Op vrijdag 22 april organiseert de Kracht van Utrecht een Initiatievencafé over ruimtegebruik en verkeer. Locatie is het Rotslab. In deze bijeenkomst geven wij initiatiefnemers (bewoners, ondernemers, organisaties) in straten, buurten en wijken een podium. Het doel is om mensen te inspireren de omslag naar duurzamer ruimtegebruik en verkeer te maken. 

Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan hier.

Inspiratie van en voor Utrechtse initiatiefnemers

De stad zou er in tal van buurten nog zo veel mooier uit kunnen zien. We hebben meer vrijdenkers nodig. Waar ligt de kracht in de stad? Welke initiatieven zijn er? Waar in Utrecht wordt de omslag in denken over ruimte en mobiliteit mooi zichtbaar? Waar gaat het goed, waar stokt het? Wat kun je van elkaar leren? En welke ongewone nieuwe verbindingen kunnen we leggen? We stellen initiatiefnemers in de gelegenheid hun initiatief te pitchen, feedback te krijgen van een panel en in gesprek te gaan met de aanwezigen.

Ga in gesprek met acht initiatieven

We zien tal van initiatieven opbloeien. Utrecht is broedplaats. Daarom geven we acht initiatieven in buurten en wijken van de stad een podium: Stichting Oosterspoorbaan, Mobiel Veemarkt & Tuindorp, Daalsepark, BuurtMobiel uit Overvecht, Abstederdijk, leefbare straat. Eric van Boven van Bar-Beton zal als ondernemer in de binnenstad aangeven hoe ondernemers kijken naar duurzame stadsontwikkeling en samenwerking met de gemeente.

Anna Vlaming (Amsterdamsestraatweg) zal zich vanuit twee rollen presenteren: als verkeersouder op een basisschool en als bewoner/animator van een groeiend bewonerscollectief. Bewoners van de Kersentuin uit Leidscherijn ("100% bewonersinitiatief") lichten toe hoe zij in 2002 de bouw van hun wooninitiatief hebben aangepakt en hoe zij leren grip te houden op hun eigen leefomgeving.

Na de acht pitches krijgt elk initiatief een sta-tafel, waar deelnemers aan het café in een informele setting vragen aan initiatiefnemers stellen, tips geven en doorpraten over het initiatief. Doel van het cafe is om elkaar te inspireren om de omslag in denken over duurzamer ruimtegebruik en verkeer te maken.

Vooraf: Rondleiding over Rotsoord van 13.00 tot 14.45 uur

Facultatief: Je kunt ook een gratis ticket bestellen voor een rondleiding naar oude, spannende en nieuwe plekken op Rotsoord, inclusief deelname aan het InitiatievenCafé. De rondleiding staat onder leiding van Ron Buiting. Start is om 13.00 uur voor de deur van Rotslab en eindigt daar om 14.45 uur.

 

Meer informatie: 

Doe je mee op 22 april en wil jij een plek of initiatief aandragen? Of heb jij een plek of initiatief in de stad, waar het verbeterproces stokt en die een steun in de rug verdient? Meld je aan en boek een gratis ticket.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Emma van der Bijl en Jan Korff de Gidts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 3363 0344.

--

Logo KvU_300

Datum/tijd: vrijdag 22 april 2016 van 15.00 tot 18.00 uur

Locatie: Rotslab, Rotsoord 9 in Utrecht

Aanmelden en een ticket boeken

Zie ook het evenement op Facebook.