Symposium De Regio Aan Zet woensdag 18 mei: over Amelisweerd, bereikbaarheid en een gezonde stad

header symposium_de_regio_aan_zet_def

Verbreding van de Ring Utrecht staat al sinds 2008 op de agenda van het rijk. In 2019 strandde de besluitvorming bij de Raad van State, waarna het toenmalige kabinet een nieuw Tracébesluit nam. De Kerngroep Ring Utrecht en zeven andere organisaties gingen hiertegen gezamenlijk in beroep. Terwijl deze procedure loopt, heeft de huidige minister alweer een gewijzigd Tracébesluit aangekondigd.

Toch wil het nieuwe kabinet ook “in overleg met de regio bekijken of een oplossing ‘binnen de bak’ in Amelisweerd de bereikbaarheidsproblematiek net zo goed kan oplossen.” Daarom zijn provincie, gemeenten en burgers uit de Regio Utrecht nu samen aan zet.

Het volwaardig alternatief van SUUNTA

Het Vlaamse verkeerskundig adviesbureau SUUNTA berekende in opdracht van Kerngroep Ring Utrecht dat betere doorstroming mogelijk is “binnen de bak”. Tijdens het symposium wordt de oplossing toegelicht door Michael Verheyde van SUUNTA: Het kan binnen de bak.

Omdat we worden geconfronteerd met klimaat-, biodiversiteit- en stikstofcrises, kijken we ook naar de toekomst van onze regio in een breder perspectief. We staan voor nieuwe opgaven. “De 22ste eeuw begint nu, zeker in Utrecht” – onder deze titel zal Wouter Veldhuis, rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, zijn visie geven op de toekomst van de regio in het perspectief van bereikbaarheid, klimaat, natuur en wonen.

Meld je aan, toegang is gratis

Daarom organiseren we als Kerngroep Ring Utrecht (KRU) en Kracht van Utrecht (KvU) samen een middagsymposium op 18 mei. Het programma start om 14:30 uur (vanaf 14:00 uur inloop met koffie & thee) en eindigt om 17:00 uur. Gelegenheid voor napraten en een drankje is er tot 18:00 uur. Locatie: BAK, basis voor actuele kunst, Pauwstraat 13A, 3512 TG in Utrecht.

Meld u aan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van uw naam en functie. De toegang is gratis.

Programma

 

Dagvoorzitter is Elizabeth van den Hoogen.

Vanaf 14.00 uur: Inloop met koffie/thee
14.30 uur: Welkom en opening door de voorzitter en Jan Morren van Kerngroep Ring Utrecht
14.45 - 15.30 uur: Bijdrage van Wouter Veldhuis, vragen uit de zaal

Pauze

15.50 - 16.45 uur: Bijdrage van Michael Verheyde, vragen uit de zaal
16.45 - 17.00 uur: Reflectie en afsluiting Vincent Bijlo

Ruimte voor een drankje tot 18.00 uur